Piep
ondanks dat het vandaag toch wel "echt warm" te noemen is...
ben ik toch zoals elke zondag actief geweest in mijn keukentje.
Heb ook weer een hele bakplaat met heerlijke rijpe kerstomaatjes en twee romatomaten halfgedroogd.
Dit is zo simpel, maar zo lekker.
Nu de tomaatjes goedkoop zijn en veel smaak hebben,
kan je de smaak verdubbelen door ze als volgt te bereiden:
-je legt een bakpapier op de bakplaat van je oven
-je snijdt de tomaatjes half door en legt ze in rijen met de snijkant naar boven op de plaat
-je kruidt ze met (grof)zout, vers gemalen peper, en dan kan je kiezen...verse tym, rozemarijn, look, oregano...
Ik gebruikte de mengeling van Piet Huysentruyt , provence
-dan bedruppel je met olijfolie en zet 2u in een oven van 100gr
-en dan krijg je dit=
Het zijn echt snoepjes geworden die je kan gebruiken voor
-in een koude pastasalade (wat ik deze keer zeker ga doen)
-bij tomaat mozarella, dus dan doe je verse tomaat afgewisseld met halfgedroogde.
-je kan er een heerlijke tapenade mee maken
-of je kan ze bijvoegen aan je zelf bereidde tomatenssaus
-of je mengt ze onder vers gekookte pasta en garneerd met krullen van parmezaan, verse kerstomaatjes en enkele sneetjes parmaham
Zo dit was even terug culimieke,
jaja die bestaat ook nog steeds
Niks geen lapjes dan vandaag....
jawel hoor
Ben zonnestralen aan het borduren op mijn challenge...
toepasselijk maar heel toevallig
Fijne zondag
knuf mieke
7 opmerkingen:
Dat ziet er heerlijk uit en bedankt voor het recept. Ga ze ook proberen te half drogen.
Vrolijke groetjes Renee
Ga ik ook eens proberen.
Mieke, ze zien er verrukkelijk uit die tomaatjes
onze oudste is eraan verknocht
nooit aan gedacht om ze zelf te bereiden, maar dat ga ik nu zeker doen!
dank je voor de tip
Grtjs. Elly
Het water loopt me in de mond MIeke. Ik ga het ook proberen. Dank voor je recept.
Ben dol op tomaten. Ga dit zeker eens proberen.
Dat ga ik ook maken, ben helemaal verslaafd aan tomaten. Dit recept is simpel en lijkt me verrukkelijk!
Lieve groeten, Ineke
Lijkt me echt heerlijk, maar hoe bewaar ik de tomaatjes?
Groetjes, Anneke
Een reactie posten