volgers

vrijdag 9 november 2012

Heerlijke cannelonni

Piep

Zoals beloofd het receptje voor de canneloni.
Makkelijk op voorhand te maken,

en ook zalig voor als je bezoek krijgt.

Benodigdheden: (voor 4 personen)

Vulling:

-350gr gehakt
-1 eidooier
-kruiden, zoals fijn gehakte rozemarijn, tym,peterselie
zout, peper
-3 dunne sneden parmaham of andere lekkere gerookte ham in kleine stukjes geknipt met de keukenschaar
-100gr vers geraspte parmezaan

Tomaten-paprikasaus

-1ui
-1 teentje look, fijn gesnipperd
-2 paprika s geschild en in kleine blokjes
-scheut witte wijn
-tomatenpuree
-beetje provencaalse kruiden

-doos cannelonipijpjes

-bechamelsaus gemengd met handvol parmezaan

-wegwerpspuitzak


Bereiding:

-meng alles voor de vulling flink door mekaar en schep het in de spuitzak





-maak de tomatensaus, door ui, look en groenten aan te stoven in een beetje olijfolie, dan wijn erbij , even laten uitkoken, tomatenpuree en laten sudderen tot de helft is verdampt en je een dikke saus hebt

-ovenschaal klaarnemen en onderaan klein beetje bechamel doen

-cannelonipijpjes vullen met gehakt, dit gaat zeer makkelijk met spuitzak,
en op de saus leggen

-overgieten met de tomatensaus en de resterende witte saus als top
-bestrooien met resterende parmezaan





-gedurende 30 minuten in voorverwarmde oven van 180 graden,

heerlijk met stokbrood en een groene salade aangemaakt met olijfolie en balsamico.


Smakelijk!

knuf CuliMieke




-

4 opmerkingen:

http://truutske.blogspot.com zei

Zier er erg smakelijk uit en inderdaad leuk om zelf te bereiden.
Stokbrood en salades erbij en we eten weet voortreffelijk.
Dank je wel voor het recept. Fijne dag,
Trudie

Ineke zei

Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens nakoken.

Liefs, Ineke

Unknown zei

Lekker.....zal het recept aan manlief geven.....je raadt het al, ik kook nooit.

Vrolijke groetjes Renee

Anoniem zei

Mieke, wanneer mijn pc terug is van de dokter, ga ik dit meteen uitprinten. Dank je wel. Lieve groetjes Wilma