volgers

donderdag 15 november 2012

Pompoensoep met chorizoballetjes

Piep


Zoals beloofd het recept van de pompoensoep.
Supermakkelijk en heerlijk lekker.




-Neem een pompoen van een 2 kilo en snij de in parten, laat de schil eraan en pitten erin.

-Verwarm je oven op 180graden

-Leg je pompoen op de bakplaat, leg er zo'n 6 tomaten die je gehalveerd hebt bij en 2 uien in partjes, alsook drie ongepelde teentjes look.

-bestrooi met zout, peper, chilivlokjes, beetje curry, beetje paprika en olijfolie

-steek in de oven voor zo'n 40 minuten, tot alle groenten lekker gekarameliseerd zijn.

-Neem de groente uit de oven, laat even afkoelen en schep de pitten en draadjes uit de pompoen, pompoen zelf met schil en alle andere groenten mogen de soeppan in.

-Doe er enkele groenteblokjes bij en een kleine 2 liter water,
laat alles nog een 10 minuten koken en mix,

-meng 400 gram gehakt met 50gram in ministukjes gesneden chorizoworst en rol hiervan bolletjes.

-Doe ze in de soep en laat meekoken.

-Kruid nogmaals af en ........mmmm genieten maar

Knuf Culimieke

5 opmerkingen:

Bizzy Martine zei

Dag Martine,
dat ziet er lekker uit!!! Ik ga het zeker uit proberen.
Grtjs, Martine

Renee Posthuma zei

tof recept, dank voor het delen.

Vrolijke groetjes Renee

Ineke Hulzebos zei

Heerlijk, maar jammer genoeg, ben ik de enige hier die dit lekker vind. Heb het wel opgeslagen, dank je wel.
Groetjes, Ineke

adriane (naaimandje) zei

Wat een verrukkelijk recept Mieke, je zou je vingers er bij opetetn!!!ik ga het morgen meteen proberen. Ik heb nog heel veel pompoenen liggen.
Kan het ook met een groene of is de schil daarvan te taai?

Groeten,
Adriane.

veerle zei

Op hoeveel zet je de oven?