volgers

zaterdag 17 november 2012

Sinterklaas komt aan vandaag....

Piep

Vandaag kwam in Antwerpen de Sint aan met zijn grote boot.

De gelegenheid voor mij om mini amandelstaafjes te maken.

Lekker bij een kopje koffie in een gezellig huisje met kaarsjes aan en een lekkere quilt op schoot waar ijverige steekjes op worden gezet, nadat eerst van het lekkers geproefd is, natuurlijk (en je handjes gewassen, hihi)

Fijne Sinterklaastijd gewenst.


Het recept?

Wel heeeel simpel.

Als je een Albert Heynwinkel in de buurt hebt, of misschien in andere supermarkten in Nederland ook wel, een pakje amandelspijs koopt alsook een pakje diepvriesbladerdeeg in vierkantjes, en je ook nog twee eitjes hebt kan je aan de slag.

Verwarm je oven voor op 180graden

Laat de bladerdeeglapjes ontdooien

Meng de amandelspijs met een eidooier, dit gaat best met een vork

Leg op elk deeglapje een rolletje amandelspijs en rol op,

Neem je bakplaat die je bekleed met bakpapier of zo een super makkelijk siliconematje en leg hierop de rolletjes met de naad naar beneden toe.

Neem je tweede eidooier en meng deze met een beetje water en bestrijk hiermee
de amandelstaafjes.

Bestrooi met gemalen amandelschaafsel en bak zo'n 30minuten af.

Laat goed afkoelen en smullen maar.

Fijn weeekend


Culimieke



7 opmerkingen:

AnitaS zei

Lekker en makkelijk. Fijne Sinterklaastijd.

Ellie zei

Bedankt voor het recept Mieke.
Fijne Sinterklaastijd.

http://truutske.blogspot.com zei

Zier er heerlijk uit.
Ik heb vanmiddag de appeltaart gemaakt en da's ook lekker smullen
vanavond.
Wens je een fijn weekend, Trudie.

fotorantje zei

lekker en gezellig!

rietje van slagmaat zei

Dat ziet er goed uit Mieke. À.H. Is hier om de hoek, maandagmorgen ben ik de eerst klant. Rietje van Slagmaat

Monica zei

Mmm.. dat wordt smullen, bedankt voor de tip, als mijn kleindochter komt ga ik dit met haar maken.

Terray zei

Dat klinkt lekker en zo te lezen ook nog gemakkelijk om te maken. Dank je voor het recept!!

Groetjes
Tertia