volgers

zondag 26 mei 2013

Op jullie vraag de receptjes en plantjes die graag bij ons wonen.

Piep

Grappig te lezen dat jullie aan het watertanden waren met mijn "roomavontuur"

Op vraag van sommige deel ik graag de receptjes:

-de mochataart is van een Amerikaanse kokkin Ina Gartner,
ik leerde haar kennen via foodnetwork, 
een tv zender die wij in een extra pakketje hebben
zitten, 24u op 24u kookprogramma's...tja...altijd leuk toch..

hier de link naar het recept,
het zijn wel amerikaanse maten en gewichten, 
maar even googelen en je rekent het zo om.

http://www.food.com/recipe/
mocha-chocolate-icebox-cake-barefoot-contessa-442444

De taart is erg jummie!!!
probeer wel dunne chocolatchip cookies te kopen,

ik ga ze volgende keer zelf maken,

want je hebt echt verschillende laagjes nodig

ik loste dit op door aan te vullen met lepelbiscuitjes 
(boudoirs) die je normaal
gebruikt voor de tiramisu,
je mist dan wel een beetje chocolade,
 dat ving ik op door de chocoladebolletjes
gevuld met koek van Jacques te koop bij AH, 
te gebruiken als de andere koekjes op waren.

De semifreddo met abrikoosjes met vanille en merengue
en de semifreddo met noten en notenlikeur 
vind je op mijn kookblog Culimieke

http://blog.seniorennet.be/culimieke/zoeken.php

Heell makkelijk te maken en enkele weken op voorhand...
dus handig als je bezoek krijgt.
Lees de tip voor het serveren op de kookblog.

Dan maakte ik ook nog een lekkere pannacotta met aarbeiencoulis
Die vond ik hier:


http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/1583
/panna-cotta-met-aardbeien

Ik deed wel zowel de room als de melk en de vanille
 in de steelpan en liet het dan 15min inkoken,
lukte ook prima en het leverde een heerlijk smeuige structuur op.

Smakelijk!!!

1 tip , koop geen literfles room,
echt niet handig , al is het voordeliger.

Dan nog even iets anders,
toen ik na mijn medichte ingreep terug ging werken 
ikreeg ik een miniplantje 
van mijn lieve collegaatjes,

met veel goede zorg
hebben we hem vandaag al een ruimer huisje gegeven 
want hij groeit als kool,
leuk toch?

Kijk hier staat hij,
ernaast een jonge scheut van de aloe vera
 die ik gisteren kreeg van een vriend,
zou erg goed helpen tegen brandwonden
hopelijk groeit hij even goed.

altijd handig in de keuken....


Wat ik vandaag al heb uitgericht vraag je je af,

wel, lang geslapen voor mijn doen, tot 8u....
zaaalig ...doet goed, 


Dan na een ontbijtje ben ik mijn keukentje ingegaan 
en heb al wat eten voor de komend werkweek 
voorbereid.

- verse aspergesoep met balletjes

-groene boontjes gekookt voor waalse sla

-gevulde paprika's in een pittig tomatensausje

-verse appelmoes met kaneel.

tip voor het bewaren van sla!!!!

Soms heb je sla teveel leg je hem in de koelkast en 
is hij toch na 2dagen verlept...
zonde toch...

je kan dit echt voorkomen 
door na het thuiskomen met je verse sla,
kropsla, rucola, veldsla enz...deze te wassen 
(indien nodig..bijvoorbeeld bij veldsla 
en rucola moet dit wel, bij kropsla niet) 
en in laatste spoelwater een scheut  gewone witte azijn toe te voegen,
dan de sla in een vergiet doen , liefst met deksel,
even laten uitdruppen en zo in je groentela...
zeker 3 dagen kraakverse sla.

Dit werkt niet met sla uit zakjes van de supermakt 
omdat die met iets behandeld zijn.
Dus hop met die "verse" producten.

Nu is het me-time middag

Ga proberen een beginnetje te maken met de "mysterie"

fijne zondag.

knuf (Vandaag Culimieke)

2 opmerkingen:

AnitaS zei

Je hebt al lekker gekookt om het de rest van de week wat makkelijker te hebben. Lekkere dingen allemaal.

Birgitte aka Bietje zei

Dankjewel voor de recepten, wij gaan er ook van smullen binnenkort.
Wist je trouwens dat Aloe Vera gewoon goed is voor de huid. Niet alleen voor brandwonden, maar ook voor zonnebrand of andere irritaties.