volgers

zondag 2 juni 2013

Pesto homemade!

piep

als ik in de supermarkt al die potjes zie met pesto's en tapenades
vraag ik me altijd af wie dit lekker vindt?

Ze zullen uiteraard verkocht worden want anders stonden ze er niet...

maar zeg u zelf hoe lang duurt het om dit te maken..

en de smaak is zoveel lekkerder?

En als je zo een potje in je koelkast hebt , heb je altijd eten in huis...

een beetje pasta koken, pesto erdoor en wat erse parmezaan en smullen maar.

Onverwachts bezoek....
pesto in een leuk schaaltje, chips of stukjes brood erbij en je hebt een lekker hapje.



Dus geef ik even mijn receptje mee:

-grote pot verse basilicum
-3eetlepels pijnboompitten
-5 pecannoten
-3eetlepels vers gemalen parmezaan
-teentje look
-vers gemalen peper
-beetje gedroogde italiaanse kruiden (supermarkt of marktkraam)
-olijfolie

- eventueel enkele druppels citroensap

alles, behalve olijfolie in een klein cuttermachientje of met een soepmixer in een beker,
grof mixen en olijfolie naar gewenste dikte toevoegen.

Bewaren in een mooie glazen pot die onberispelijk schoon is,
en de pesto afdekken met een laagje olijfolie,
telkens je een schepje neemt , potje terug zuiver maken, met bijvoorbeeld keukenpapier en terug een beetje olie, genieten tot laatste schepje verzekerd.

SMAKELIJK!!!!

ps. heerlijk onder een koude pastasalade ook!


4 opmerkingen:

veerle zei

Dat zie ik helemaal zitten!

Sieneke zei

Jammie dit geef ik door aan mijn dochter ,die is verzot op zulke recepten ,haha .
Wie weet smikkel ik ook wel mee .

Groetjes sieneke

Anoniem zei

Mieke, dat ga ik proberen!
Veerle, kan ik jou wel vertrouwen met een taart op de achterbank? :)
Maar ik wil het er op wagen!!! :)
Groetjes! Linda

Rian zei

hallo,
ik heb je pesto uitgeprobeerd. Was wel even proberen welk apparaat ik het beste kon gebruiken. Het werd de staafmixer.
Volgende keer gaat het vast makkelijker. Hij smaakt in ieder geval wel lekker. Moet ik het trouwens in de koelkast bewaren? Nee toch als er een beetje olie op zit?