volgers

vrijdag 20 december 2013

Speculaas......dank u sinterklaasje

piep

Nu zal je denken...de Sint ...
ja die is al terug in Spanje...

maar zijn speculaas is nog lang niet op...

Dus dacht ik....waarom niet in een cake stoppen...
en wat bracht de sint nog...of kopen wij op de markt..
clementijntjes...

Dus zo ontstond, deze speculaas-mandarijntjescake.


receptje:

-benodigdheden:

-125gr zachte boter
-125gr suiker + 1 tl kaneel
-2 eitjes
-100gr zelfrijzende bloem
-50 gemaken speculaas, niet te fijn!
-50gr gemalen amandelen
-rasp van 1 mandarijntje

Bereiding:

-meng boter en suiker, kaneel  tot romige massa
-voeg de eitjes 1 voor 1 toe
-gevolgd door de bloem en het amandelmeel
-spatel de speculaas erdoor

- bak op 170 gr gedurende 50 min

-ik deed er nog een glazuurtje op



smakelijk!

l
knufje mieke

5 opmerkingen:

miekequilt zei

O wat heerlijk. Ben je weer opgeknapt?!

Anoniem zei

Zet de koffie maar klaar! :) xlinda

quiltingmieke zei

piep

Ja hoor de meeste virussen met valies en al de deur gewezen..':) knuf mieke

10 zei

Hallo Mieke,

fijn dat je al weer aan het bakken bent en dat je de virussen wandelen gestuurd hebt!
Nu kan je kerstvakantie dan echt beginnen! Geniet ervan!!!

Groetjes,

Martine

Anoniem zei

yummie! je ziet van wie ik het bakken heb hé ;-) xxx