Zo de werkweek zit erop,
vandaag vrije dag...
heerlijk, rustig ontbeten,
beetje op Ipad rondgezworven...
en dan ...
een grote pot olijfjes a la Mieke gemaakt,
gaan mee als culi-cadeautje morgen op visite.
Hoe je ze maakt...
ZO:
- je neemt groen en zwarte natuur olijven, zonder pit
vind ik het handigst.
- je zorgt dat je een grote glazen bokaal hebt die zeer zuiver is,
lieft even spoelen met gekookt water.
- op de bodem een laagje olijven
daarop een beetje citroenschil, en provencaalse kruiden,
- weer olijfjes, sap van een halve citroen
en een beetje chilivlokjes, enkele ongepelde tenen knoflook
- weer olijfjes, provencaalse kruiden en een scheutje balsamico-azijn
- laatste olijfjes, beetje fleur de sel en provencaalse kruiden
- dan overgiet je ze voor een vierde met neutrale olijfolie
en een vierde met een pittige olijfolie,
- deksel dicht, even omschudden, leuke etiket erop
- een 24u in de koelkast en klaar!
- wel een uurtje voor je ze gaat eten uit koelkast zodat de olie
weer vloeibaar wordt!
eens iets anders dan chocolaatjes.
smakelijk!
knuf mieke
6 opmerkingen:
Mmmm ga ik ook eens proberen, ziet er ook lekker uit, knipoog naar de zomer ,
Veel succes met uw softwarepakket ! Is het al gelukt ?
Groetjes,
Magali
Hallo Mieke,
vanmorgen nog aan je gedacht toen ik buiten was... het seizoen "winter" is in aantocht... het is ineens een pak frisser buiten alhoewel het zonneke zo mooi schijnt. Dus: je goed inpakken is nu de boodschap!
Alvast een heel fijn weekend,
Martine
Mmmm, ben gek op olijfjes!
Liefs, Ineke
Lijkt me heerlijk Mieke. En echt leuk om kado te geven.
Eerst maar eens voor onszelf maken. Weggeven kan altijd nog.
en of ze lekker waren. Heeeeeeel erg bedankt
Een reactie posten