Nog een keertje een culi-stukje
Vorige week had ik bezoek en maakte een everzIjnstoofpotje
maakte er ook verse veenbessencompotte bij..
maar ja een mens heeft altijd veel te veel ..
en daar stond die arme besjes dan zielig te wezen..
voor bij de koude yoghurt vind ik het geen weer,
het is hier donker en giet water..
dus maken we..
Kokosrijstpap met veenbessencompote..
Benodigdheden:
-150gr dessertrijst
-500ml melk
-groot blik kokosmelk (400ml)
-3 eetlepels suiker
-paar draadjes saffraan
-snuifje kaneel
-snuifje zout
Bereiding:
-verwarm melk en kokosmelk met suiker tot tegen het kookpunt
-strooi de rijst er in en roer
-zet op je kleinste pitje van je kookvuur
-de gaartijd is ongeveer 45min
Vergeet niet regelmatig te roeren!!!
Bodempje besjes in glas, warme rijstpap erop, laagje besjes en nog
beetje rijstpap
heerlijk lauwwarm
maar de overschot..kan ook voor s anderendaags in de koelkast
(als er al overschot is , want is eeeerg lekker
Happy eating :)
knuf
2 opmerkingen:
Mooi receptje en niet moeilijk. Zal ik eens maken. Merci. groetjes Wilma
Nou, dat lijkt mij helemaal niet gek Mieke, we zijn hier dol op rijstepap, dank voor het delen.
Een reactie posten