volgers

Recepten

Piep

Het leek me leuk af en toe een recept met jullie te delen.
Ik zal proberen er zoveel mogelijk foto s bij te zetten zodat het er duidelijk komt uit te zien.

TARTIFLETTE

Benodigdheden:

-gekookte aardappeltjes in schijfjes (ik kook de dag ervoor meer aardappelen; makkelijk dan)
-een gesnipperde ui en een geplet teentje look, niet versnijden, we halen het er terug uit
-een takje verse tym, afgeritst, of een halve kl. gedroogde
-een stuk reblochon-brie of camembert
-een 150gr spekblokjes
-een peer, geschild in schijfjes
-scheut witte wijn
-een scheut room
-olijfolie
-peper van de molen

-Bereidingswijze:

-neem per persoon een ovenschaaltje of bord
-leg een rondje aardappel in elk bord
-doe de olijfolie in een pan en bak de ui glazig, voeg spek toe en fruit even mee, alsook de look
-voeg de witte wijn toe en laat flink doorkoken
-voeg een scheutje room (de helft) toe en laat even indikken, verwijder de lookteen
-laagje peer
-verdeel de helft van spek,ui/mengsel over de borden
-doe hier en daar al een vlokje kaas

Dan ziet het er al zo uit...
-hierop een laagje peer

-opnieuw aardappel,spek, peer, en als laatste scheutje room

dan ziet het er zo uit

-verwarm je oven tot 200gr en bak voor 20 min, tot bubbelend heet.

Deze foto volgt straks:)

mmmm, was lekker hoor...


Serveer er een glaasje koele witte wijn bij.

Smakelijk.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARMERCAKE A LA LILA LOLLIPOP


Heb gisteren een heerlijke marmercake gebakken met recept van onze oudste dochter Elke,
je kan haar heerlijke recepten vinden via facebook op Lila lollipop

Ze bakt de meest fantastische dingen, volgt ook een opleiding patisserie in avondonderwijs

Het speciale aan deze cake is dat er geen boter in zit maar mascarpone.
Wat een heerlijk smeeuig resultaat geeft

Benodigdheden:

-4 eieren
-250gr witte suiker
-250gr zelfrijzend bakmeel
-1/2 kl bakpoeder
-de zaadjes van 1 vanillestokje
-250gr mascarpone
-150gr pure chocoladeparels
-beetje boter om vorm in te vetten, ik gebruik soms ook een bakspray

-een cakevorm

Bereidingswijze:

-Doe de eieren en suiker in een keukenrobot (of gebruik de handmixer) en klop op tot een dik wit lint
-zet je mascarpone voor 30 sec op ontdooistand in je microgolf, tot hij makkelijk los te kloppen is,
indien je geen ontdooi-stand hebt, doe dan 10 sec op microwave

-meng de losgeklopte mascarpone onder het eiermengsel, dit mag nog met de mixer op lage stand

-zeef de bakpoeder en zelfrijzend bakmeel en meng in drie delen door het beslag

-deel het beslag in twee delen

-smelt de chocolade au bain marie of in de microgolfoven

-doe het witte deel van het beslag in de vorm

-meng het andere deel met de chocolade en doe ook in de vorm

-ga met een vork even spiraalvormig door het beslag

-bak in een voorverwarmde oven van 160 a 170gr voor 50 a 60 minuten

-haal uit oven en laat 15min in vorm afkoelen

-Haal hem uit de vorm en geniet



Smakelijk;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
SPECULOOS

benodigdheden:

-200gr boter (zacht)
-250g donkere bruine suiker
-100gr blonde suiker (kindjessuiker)
- 1/2 ei
-25g water
-500gr bloem
-5gr bakpoeder
-10 gr speculaaskruiden

DEEG MOET 24u OP VOORHAND GEMAAKT WORDEN...!!!

Bereiding:

-Maak boter mals in mixer
-meng met de suiker en meng goed

-meng het ei eronder en meng weer goed

- Doe het water erbij en meng goed

-zeef de bloem met de kruiden boven het mengsel
en kneed goed in mixer tot kruimelig deeg

-vorm tot een bal, of twee , want het is een flinke hoeveelheid,
en wikkel in plasticfolie

-laat 24u in de koelkast rusten

-leg 2u voor gebruik uit de koelkast

-rol uit tot ongeveer 4mm en steek er vormpjes uit,

-leg op bakplaat met bakpapier of siliconenmatje

-bak in een voorverwarmde oven van 180graden voor ongeveer 15min.

-om te controleren of de speculaas gaar is , duw er lichtjes op
als het terugveert is hij klaar.

-laat op de bakplaat afkoelen,
want de warme speculaas is nog zacht
-hij wordt krokant als hij afkoelt

En dan SMULLEN MAAR!!!

ps. deeg kan prima ingevroren worden!

smakelijk

knuf mieke

4 opmerkingen:

miekequilt zei

O wat lekker! Ga ik binnenkort maken. Bedankt voor je recept.

Marijke zei

Bedankt voor het recept zal het zeker eens uit proberen .

Marijke

Marijke zei

Bedankt voor het recept zal het zeker eens uitproberen .

Olga Garces zei

Hallo,
Via onze website www.volrecepten.be kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 51.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.be/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.be volledig gratis!
Waarom niet lid worden van deze grote familie?
Wij zijn ook aanwezig op www.facebook.com/VolreceptenBelgie!
Breng ons een bezoek!