volgers

woensdag 15 juli 2015

Geven jullie me raad?

piep

Weer tijd voor een verhaaltje,

de zomer is even op stap..
maar dat was ik maandag ook,

een hele dag weldaad voor mijn ai, ai-lijf
met mijn lieve lapjeszus.

Verder gaat het leven zijn gangetje,
slapen wil weer niet echt lukken,

maar dan zijn we vroeg uit de veren,
en rommelen maar wat aan.

S middag s staat se Tour de France hier op,
en zet ik steekjes aan de Gossip..en maak rustpauzes tussenin.Een dresden-plate blok is ook weer bijna klaar,

Wil het graag flink doorpitten , want zou voor het eerst deze quilt als 
hij klaar is, in de wasmachine willen stoppen..

brrr..maakte nu al bang..

Graag jullie reacties?
kan het als je met de hand quilt?
doen jullie het?

van sommige weet ik het al..
maar hoe meer mensen me er over vertellen , hoe meer ik een 
beslissing kan nemen...

ik heb de stoffen niet op voorhand gewassen!!.

Dan speelt er nog iets in mijn hoofd..

Ik ben in een groep van "De Stonefield", die ik zooo leuk vind om te maken,
op FB, 

en daar is iemand die hem maakt met de "quilt as you go methode"

wel 11blokken horizontaal 2x maken.
dan sandwichen en achterkant baan ertegen, 
een baan voor elke 11blokken, dus maar 1 lengte-naad

en dan quilten

ook hier graag jullie advies ?

Het is ook een hele grote quilt,
en op deze manier heb je niet dat massaal quiltwerk als je top af is.

Zo dames, vele vragen..benieuwd wat jullie er van denken?
wacht vol ongeduld :) op jullie reacties

happy quilting
knuf mieke

10 opmerkingen:

Brigitta Seinen-Boermans zei

Oh Mieke ik heb inmiddels twee eenpersoons quilts met de hand gequilt en in de wasmachine gedaan. Op 30 graden met azijn en heeel veeeel color catch doekjes en daarna in de wasdroger gestopt. Ze kwamen er heerlijk zacht weer uit. Alles is goed gegaan. Mijn Koning Willem die ik nu aan het quilten ben, gaat straks ook in de wasmachine en droger. Succes met quilten en dubben. Ben heel benieuwd wat je straks besluit te doen. Groetjes, Brigitta

Sylvia Kaptein-van Meijer zei

Hoi Mieke,
Ik had voor mijn dochter ooit een Indian Wedding Ring gemaakt: heldere kleuren met zwarte hoeken en lichte achtergrondstof. Ze kreeg hem 15 jaar geleden al, en wilde hem nu eindelijk eens wassen. Heb toen alles wel met de naaimachine aan elkaar gezet, maar gequilt met de hand.
Op mijn aanraden heeft ze er TWEE anti-kleur doekjes bij gedaan, in die wasmachine, en de quilt is er perfect uitgekomen. Niets doorgelopen en alle kleuren, ook rood, nog perfect. Ze heeft hem gewassen op wolwasprogramma koud, met een heel klein beetje vloeibaar wasmiddel.
Dus, ja, het kan!
Groetjes
Sylvia Kaptein

Anoniem zei

Mijn quilts gaan ook altijd in de wasmachine, colour catchers erbij en het is altijd goed gegaan. Daarna lekker in de droger "fluffy" worden😀

Anoniem zei

Hoi Mieke, ook ik heb mijn handgemaakte en met de hand doorgequilte quilt met catch color doekjes op 30 graden in de wasmachine gegooid met een neutraal, gewoon wasmiddel en daarna in de droogtrommel. Net als Super Goof. Mieke, mijn quilt vriendin is ook de Stonesfield op de quilt as you go manier aan het maken en het bevalt haar goed.
Ik hoop dat je nog meer reacties krijgt. Succes!

ria vogelzang zei

Hoi Mieke, ik doe ze ook in de wasmachine en droger, op dezrlfde manier als Brigitta. Gaat 9 van de 10 keer goed. En als het dan soms toch nog iets verkleurd, is het vaak zelfs niet storend... ;)
Heb al heel veel quilts zo gedaan....
Wel op de wolstand doen, hoor!
Succes!
Liefs, Ria.

Ineke zei

Ik was al mijn quilts (stofjes) nadat alles in elkaar genaaid en ge-quilt is, nooit problemen gehad. Veel colour catch doekjes erbij.
Liefs, Ineke

Jo Huijsman zei

Ik was de lapjes voordat ik er mee aan het werk ga. Daarna altijd voorzichtig in de wasmachine wassen. Geeft een mooi oud effect.

10 zei

Hallo Mieke,

mijn ragquilt moest ik ook wassen toen hij af was en dan in de droogkast en die kwam er altijd mooi uit. Mijn grote quilt is nog nooit gewassen maar als ik de rest mag geloven zou het geen probleem mogen zijn. Waarschijnlijk is hij dan zelf nog mooier... het "nieuwe" is er dan vanaf.
Over de quilt-as-you-go methode heb ik ook al gelezen en het moet heel fijn zijn als patchen en quilten in één keer gedaan! Nog een biesje er rond en klaar. Misschien kun je het eerst eens in 't klein proberen om te zien of hoe het is?
Veel succes met alles wat je doet! Groetjes, Martine

Cisca Heiden van der zei

Ik patch en quilt alles met de hand, en dat blijft prachtig in de wasmachine. Tot voor kort waste ik mijn lapjes vooraf, maar nu niet meer. En ik heb nog steeds geen quilt gewassen die van die ongewassen lapjes gemaakt is, dus dat weet ik nog niet.
Mijn Dear Jane heb ik niet quilt as you go gemaakt, maar wel in 9 grotere blokken en een aparte rand verdeeld en dat beviel heel goed. Omdat ik het liefst in een ring quilt, is Qayg niets voor mij.
Groetjes, Cisca

Suuske zei

Hallo Mieke, ik reageer nog even op dit blogje ook al is het wat ouder. Ik was mijn quilts ook gewoon in de machine op 30 of 40 graden. Voor de zekerheid stop ik er wel altijd een aantal ColorCatchers bij. Daarna in de droger, maar niet op de hoogste stand. Gaat prima.
Hierboven lees ik in een reactie dat je het wolwasprogramma moet gebruiken. Mij is geleerd om dat juist niet te doen omdat de quilt dan lang stilstaat in het water. Kleuren kunnen juist dan door gaan lopen.

Groetjes, Suzanne